Vasluiul a pierdut o finantare europeana de un milion de euro

Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) Vaslui a pierdut o finantare de aproximativ un milion de euro prin Programul SAPARD pentru doua lucrari privind amenajarea unor ravene in vederea combaterii inundatiilor, lucrarile fiind sistate in urma unui control efectuat de ANIF Bucuresti.

"Se fac verificari, sa vedem exact cine se face vinovat de aceasta situatie. Vasluiul este singurul judet din tara care a pierdut finantarea. Nu este normal sa se piarda acesti bani", a declarat directorul ANIF - Sucursala Moldova de Sud, Titi Trufasu, citat de NewsIn.

Lucrarile de combatere a inundatiilor in localitatea vasluiana Dodesti aveau termen de finalizare luna august, insa, potrivit autoritatilor locale, constructiile sunt realizate in proportie de sub 20 la suta si, in plus, ar fi si de proasta calitate.

La ANIF Vaslui a fost inceputa o ancheta, conducerea institutiei fiind acuzata ca nu ar fi urmarit stadiul lucrarilor si nu a atentionat firma executanta cu privire la intarzierea acestora.

In localitatea vasluiana Dodesti, aproximativ 2.000 de gospodarii sunt in pericol de a fi inundate in cazul unor precipitatii abundente.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri