Noua operatori economici s-au inscris pentru reabilitarea DN79 Arad - Oradea si DN19 Oradea - Satu Mare, au declarat reprezentantii Companiei Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).
"Cei aproximativ 222 kilometri aferenti proiectului de reabilitare Arad - Oradea si Ordea - Satu Mare fac parte din cei aproape 1.400 de kilometri de drum national pentru care se vor semna contracte anul acesta. Pana la finele anului 2008 vor fi finalizati aproximativ 600 kilometri de drum national reabilitat", a declarat directorul de comunicare al CNADNR, Stefan Szobotka.

Luni, la sediul CNADNR, a avut loc deschiderea ofertelor depuse in vederea atribuirii contractelor de achizitie publica pentru reabilitarea DN 79 Arad - Oradea, DN 19 Oradea – Satu Mare. Cei 222,71 km aferenti proiectului de reabilitare au fost divizati in trei sectoare distincte.

Astfel, pentru reabilitarea Arad - Oradea, de 104 km (DN 79), au participat companiile Porr Technobau, JV PA&CO International SRL/Kemna BAU, Mota Engil, Strabag, Fcc Construccion SA si Astaldi SpA.

Pentru sectorul Oradea – limita judetelor Bihor si Satu Mare, de 67 km (DN 19), au participat JV PA&CO International SRL/Kemna BAU, Mota Engil, Strabag, JV Intini – Baumaister – Consorzio Ravennate, Astaldi SpA si JV Mochlos/Romstrade SRL.

Pentru sectrul dintre limita judetelor Bihor si Satu Mare si Satu Mare, in lungime de 47 km (DN 19), s-au inscris JV PA&CO International SRL/Kemna BAU, JV Mochlos/Romstrade SRL, Mota Engil, Strabag, JV Swietelsky Epito/ Swietelsky Baugesellschaft, JV Intini – Baumaister – Consorzio Ravennate si Astaldi SpA.

Cele trei contracte fac parte dintr-o serie de 23 de contracte de reabilitare a drumurilor nationale care vor fi semnate in anul 2008 reprezentand 1.402 km de drum national. Criteriul de atribuire al contractelor este pretul cel mai scazut.

Proiectul face parte din Etapa a VI-a de reabilitare a drumurilor nationale si este finantat din fonduri de la Banca Europeana de Investitii si contributia Guvernului Romaniei.

In prezent sunt in derulare 25 de contracte de reabilitare, cu finantare BEI, ISPA si JBIC, insumand 750 km de drum national. Dintre acestia, in anul 2008 vor fi finalizati 570 km.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri