Guvernul a alocat, ieri, 31,5 milioane de lei pentru achizitionarea, prin ANL, a principalelor materiale necesare repararii si reconstruirii locuintelor afectate de inundatii, suma completand cele 21 de milioane alocate la finele lunii iulie in acelasi scop.

Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor raspunde de modul de utilizare a fondurilor alocate. Cu sumele ramase neutilizate pana la data de 20 decembrie 2008 se reintregeste Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

Potrivit raportului prezentat de premier miercuri in Parlament, inundatiile au afectat 5.859 de locuinte, dintre care 4.086 urmeaza sa fie reparate, 228 vor fi consolidate, iar 1.545 vor fi reconstruite. Tariceanu a precizat ca locuintele ce vor fi reconstruite vor avea una sau doua camere, in functie de necesitatile familiilor.

De asemenea, vor fi acordate fonduri pentru plata manoperei - de la 2.500 pana la 10.000 de lei pentru fiecare locuinta construita, consolidata sau reparata. Conform calendarului, toate materialele de constructii - ciment, BCA, material lemnos, fier beton - vor ajunge in localitatile afectate pana in 15 septembrie, a mai spus premierul. Valoarea estimata a materialelor de constructie este de aproximativ 57 de milioane de lei (circa 16 milioane de euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si