Productia medie de grau in Covasna a crescut cu o tona fata de anul trecut

Productia medie de grau in judetul Covasna a crescut cu o mie de kilograme pe hectar fata de anul trecut, cantitatea recoltata fiind de 3.650 de kg/ha, informeaza NewsIn.

Directorul Directiei Agricole Covasna, Barabas Geza, a declarat ca recolta din acest an este nu doar mai insemnata cantitativ, ci si calitativ superioara celei de anul trecut. "Productia medie a crescut cu o mie de kg, lucru care se datoreaza atat conditiilor bune de vreme, cat si subventiilor din toamna trecuta, de 500 de lei pe hectar, cu care s-au luat samanta de calitate si ingrasaminte bune. A fost un an bun pentru cereale”, a declarat Barabas Geza.

De asemenea, suprafata cultivata cu grau s-a majorat cu 2.000 de hectare, in prezent fiind vorba de 22.000 de hectare in tot judetul.

Graul se vinde in prezent cu 40 - 50 de bani pe kilogram, in conditiile in care cultivatorii spun ca ar trebui sa coste in jur de 70 de bani pentru a fi rentabil.

In ceea ce priveste productia de cartofi, nu a fost intocmita inca o situatie, dar se estimeaza un an normal in privinta productiei. Suprafata cultivata cu cartofi in judet se ridica la 17.000 de hectare, cu aproximativ 3.000 - 4.000 de hectare mai putin fata de anul trecut, cand valorificarea cartofilor a fost problematica pentru producatori.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri