CNADNR ar putea da in judecata Petrom deoarece face stocuri de roviniete in centrala si nu le distribuie la benzinariile din tara, pentru ca doreste majorarea comisionului, a declarat directorul de comunicare al companiei, Stefan Szobotka, citat de NewsIn.
"Am descoperit la Petrom Tandarei ca dupa epuizarea stocului de roviniete benzinaria nu a mai facut comanda catre centru. Mai mult, angajatii benzinariilor au declarat ca au comandat peste 800.000 de roviniete si nu au primit nici o unitate", a declarat Stefan Szobotka.

Acesta a adaugat ca reprezentantii Petrom au incercat renegocierea comisionului pentru vanzarea de roviniete si au cerut CNADNR majorarea cu 2% a acestui comision, care in prezent este de 2%. “Au incercat sa ne ceara cu 2% mai mult decat au avut si noi am refuzat sa le acordam sporul de comision deoarece numarul de roviniete a crescut si afacerea a devenit profitabila", a mai spus directorul de comunicare al Companiei de Drumuri.

Portivit lui Szobotka, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania ar putea da in judecata Petrom, pentru a-si recupera prejudiciul de imagine si comercial adus companiei si ar putea renunta la contractul cu acesta.

Petrom sustine ca nu a cerut niciodata renegocierea comisionului

Contractul privind vanzarea rovinietelor este valabil de anul trecut si Petrom nu a cerut in niciun moment renegocierea comisionului si toate crizele de roviniete in decursul timpului sunt cauzate de aprovizionarea defectuoasa de catre CNADNR, potrivit reprezentantilor Petrom.


"Contractul este valabil de anul trecut, nu se renegociaza, este in curs de semnare un act aditional, dar care nu are nimic de-a face cu renegocierea comisionului. Petrom nu a cerut in niciun moment renegocierea procentului. Petrom stabileste centralizat cantitatile de distribuit in statii in functie de istoricul de vanzari al fiecarei statii in parte si in functie de cantitatile de roviniete puse la dispozitie de catre CNADNR SA. Stocurile mici repartizate sunt consecinta directa a neonorarii comenzilor de catre CNADNR SA", anunta Petrom intr-un comunicat de presa emis astazi, ca reactie la acuzatiile ministrului Ludovic Orban la adresa companiei privind rovinietele.

In privinta celor peste 800.000 de roviniete, compania petroliera sustine ca Petrom a primit pana in prezent 259.750 bucati de roviniete noi (emise la 1 august), din care a distribuit catre statii 222.721 bucati. "La sediul central mai exista un stoc de 37.029 bucati, care - din pacate - sunt din cele mai putin cautate categorii. Nu exista roviniete de autoturism in stocul Petrom SA nedistribuite. Petrom a primit cantitatile de mai sus in trei transe, insotite de urmatoarele avize: 1043084/14.08.2008 - 250 bucati; 1043064/04.08.2008 - 146.500 bucati; 1043049/28.07.2008 - 113.000 bucati", informeaza Petrom.

Compania mai spune ca, in cazul in care contractul ar prevede sanctiuni, Petrom ar trebui sa fie despagubita. "Toate crizele de roviniete in decursul timpului se datoreaza aprovizionarii defectuoase din partea CNADNR SA. Mai mult, CNADNR SA are obligatia de a onora comenzile noastre in zece zile. Ca si exemplu, ultima noastra comanda este din data de 12.08 si este inca neonorata", afirma reprezentantii Petrom.

"Statia Petrom Tandarei a fost aprovizionata in data de 4 august 2008 (data plecarii coletului) cu 460 roviniete, din care 100 de autoturism de 7 zile si 100 de autoturism de 30 zile. Aceste cantitati au reprezentat in mod evident o cantitate insuficienta, datorita stocurilor scazute la aceste sortimente. Astazi stocul la aceste doua sortimente este zero, nu se poate face nici macar o reaprovizionare a acelor statii care au ramas fara roviniete de autoturisme. Comisionul nu se renegociaza", potrivit Petrom.

Directorul de comunicare al CNADNR, Stefan Szobotka, a declarat ca institutia ar putea da in judecata Petrom deoarece face stocuri de roviniete in centrala si nu le distribuie la benzinariile din tara, pentru ca doreste majorarea comisionului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri