Guvernul a stabilit, printr-o hotarare, competentele comisiei care va selecta societatea de administrare a Fondului Proprietatea, scrie NewsIn.

Potrivit actului normativ, regulamentul de organizare a licitatiei si caietul de sarcini, elaborate de comisie, vor fi aprobate ulterior de Guvern. Alte atributii ale comisiei sunt aprobarea efectuarii platii din bugetul Fondului Proprietatea pentru serviciile consultantilor financiari si juridici angajati in procesul de selectie si negociere a formei finale a contractului cu societatea de administrare.

Comisia va inainta Guvernului forma finala a contractului ce va fi incheiat cu administratorul, urmand ca Executivul sa-si mandateze reprezentantii in adunarea generala a actionarilor Fondului. De asemenea, comisia va informa lunar Guvernul si consiliul de supraveghere al Fondului cu privire la etapele parcurse in exercitarea atributiilor si poate propune Executivului modificari ale legislatiei.

Citeste si:

Fondul Proprietatea a fost infiintat in scopul acordarii de despagubiri proprietarilor de imobile preluate in mod abuziv de regimul comunist, care nu pot fi restituite in natura.

In prezent, Fondul Proprietatea este in etapa de selectie a administratorului de fond, in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si are detineri la 88 de companii, dintre care cele mai multe sunt din sectorul energetic.