"Saptamana viitoare vom aproba in Guvern actele normative prin care vom face majorarea in avans a pensiilor, o crestere de 20% fata de valoarea actuala. incepand cu luna ianuarie 2009, va fi o noua etapa de majorare a pensiilor, dar, fiindca nu stim inca valoarea salariului mediu brut pentru anul viitor, avem estimari ca punctul de pensie va fi undeva intre 729 si 742 de lei. Dupa majorarea din noiembrie, punctul de pensie va fi de 697,5 lei" a declarat, vineri, ministrul Muncii, in conferinta de presa.

Pacuraru a mai spus ca politica activa pe piata muncii si cresterea salariilor s-au numarat printre factorii care au favorizat majorarea punctului de pensie.

Pe de alta parte, Paul Pacuraru a anuntat ca nu mai vrea sa fie ministru daca PNL va forma noul Guvern. "Sunt foarte bucuros pentru ce am facut, dar nu am mai vazut vreun ministru al Muncii care sa mai vrea inca un mandat”, a precizat liberalul.

Ministrul Muncii a participat, vineri, la Iasi, la o intalnire cu candidatii liberali la alegerile parlamentare pentru colegiile uninominale din Moldova si cu staff-ul de campanie a PNL. Cu aceasta ocazie, ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a anuntat ca, cel mai probabil, alegerile se vor desfasura pe 30 noiembrie.