Reprezentantii Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) au declarat, ieri, ca detin informatii potrivit carora impozitul pe dividende ar putea creste in 2006 pana la 16%. In opinia lor, acest fapt va duce la o fiscalizare mai mare a agentilor economici decat inainte de introducerea cotei unice de impozitare. In prezent, acest impozit se situeaza la 10%.

Presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, a declarat ca, desi suntem la jumatatea anului, patronatele nu au primit nici o varianta de modificare a Codului Fiscal sau o varianta a bugetului de stat pentru 2006. "Din nou se incalca legea, care prevede ca schimbarile fiscale trebuie anuntate cu sase luni inainte de intrarea in vigoare. Mediul de afaceri din Romania este astfel nepredictibil, ceea ce are implicatii majore asupra activitatii firmelor", a spus Nicolescu.


IMM-urile sunt slab informatizate

In Romania, numai 17% din microintreprinderi, 34% din intreprinderile mici si 53% din firmele mijlocii au propriul site, se arata intr-un sondaj privind inovarea si informatizarea IMM-urilor, realizat de CNIPMMR. Comparativ, in UE, peste 36% din microfirme, 58% din firmele mici si 76% din firmele mijlocii detin propriul site web. E-mailul este folosit de aproximativ 68% dintre firmele europene si de 52% din cele romanesti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri