Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a semnat contractul cu firma Louis Berger Group in valoare de 2.302.422 euro (exclusiv TVA), care a fost atribuit prin licitatie deschisa cu finantare prin Banca Europeana de Investitii. Cinci firme si-au depus candidatura pentru realizarea studiului de fezabilitate si asistenta tehnica in vederea intocmirii documentatiei de licitatie pentru concesionarea tronsonului Ploiesti-Buzau-Focsani.

Durata contractului este de 24 de luni, din care 12 luni pentru realizarea studiului de fezabilitate si 12 luni pentru asistenta tehnica in vederea pregatirii si lansarii procedurii de atribuire a contractului de concesiune pentru Autostrada Ploiesti (Dumbrava)-Buzau-Focsani.

Cel mai probabil lucrarile vor incepe in 2010, au declarat reprezentantii Companiei de Autostrazi.

Citeste si:

Tronsonul Ploiesti -Buzau-Focsani va fi prelungit pana la Bacau si se va lega de Centura de Ocolire a Bacaului lucrari ce vor fi finantate de catre Banca Mondiala.

Autostrada Ploiesti -Buzau-Focsani face parte din Coridorul IX Pan European, care are o lungime de 6.500 km., din care 450 km traverseaza teritoriul Romaniei. Traseul Coridorului IX incepe in Finlanda, la Helsinki si strabate noua tari. Pe teritoriul Romaniei, traseul Coridorului IX Pan European va trece prin orasele Giurgiu, Bucuresti,Ploiesti, Focsani, Bacau, Vaslui si Albita.