"Pana acum, e in regula, lumea e multumita si vom pastra pietele in cele sase zone actuale si vom incerca sa le marim numarul, astfel incat, la un moment dat, sa intram pe un program definitiv privind pietele volante, nu pe unul pilot, cum avem in prezent", a spus primarul general, care a inspectat, si in aceasta sambata, piete volante din Bucuresti, potrivit NewsIn.

Numarul pietelor volante a ajuns, sambata, la sase, alte trei unitati fiind deschise in zona Timpuri Noi, pe bulevardul Basarabiei si pe strada Bratasanca, potrivit proiectului realizat de Primaria Capitalei, Ministerul Agriculturii si Federatia Agrostar.

Pietele volante sunt destinate exclusiv producatorilor autohtoni, care au la dispozitie, in fiecare astfel de unitate, cate 15 standuri. Preturile sunt mai mici decat media celor din pietele traditionale. Odata cu deschiderea celor trei noi piete volante, oferta de produse a fost mai mare decat saptamana trecuta.

Citeste si:

Sambata trecuta, au fost inaugurate primele trei piete volante, care functioneaza in sectorul 6, pe Drumul Sabareni (la capatul Caii Giulesti), in sectorul 1, pe strada Edgar Quinet (intre strada Academiei si fantana de la Universitate) si in sectorul 3, pe Bulevardul Unirii (intre Mircea Voda si Nerva Traian).

Toate cele sase piete sunt deschise in fiecare zi de sambata, in intervalul 06.00 - 20.00. Potrivit edililor, au existat solicitari din partea consumatorilor pentru ca pietele volante sa functioneze si in alta zi a saptamanii, insa acest lucru nu va putea fi posibil decat cu aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, care trebuie sa aprobe o hotarare in acest sens.