La finalul lunii iulie, rezervele de valute si aur la Banca Nationala a Romaniei (BNR) se situau la nivelul de 27,184 miliarde euro.

Rezervele valutare au crescut in august cu 682 milioane euro, pe fondul unor intrari de 1,864 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta ale bancilor, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele, arata BNR.

Iesirile de 1,182 miliarde euro au reprezentat "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, plati catre Comisia Europeana si altele", potrivit reprezentantilor bancii.

Citeste si:

La finalul lunii august 2008, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul de 25,92 miliarde euro.

Rezervele in aur, desi s-au mentinut cantitativ la 103,7 tone, s-au depreciat usor in august la 1,893 miliarde euro, de la 1,946 miliarde euro in iulie, ca urmare a evolutiei preturilor internationale.

Platile scadente in luna septembrie in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Economiei si Finantelor insumeaza 76,57 milioane euro.