Reprezentantii a 40 de producatori de componente auto, furnizori ai companiei americane Ford, s-au intalnit la Craiova, cu presedintele Ford Europa, John Fleming, si cu prefectul de Dolj, Silviu Dumitru, pentru a vizita fabrica si pentru a prezenta strategia de dezvoltare.
La intalnire a participat si Sebastian Vladescu, negociatorul sef din partea Romaniei pentru privatizarea Ford.

Compania Ford a anuntat ca reprezentantii a 40 de furnizori ai constructorului auto se vor intalni cu premierul Calin Popescu Tariceanu si vor vizita fabrica de la Craiova. Cei mai multi dintre acestia sunt deja furnizori pentru celelalte sapte fabrici de asamblare a companiei. „Ceea ce cautam de la furnizorii nostri este livrare excelenta, calitate extraordinara, tehnologie buna si un parteneriat real. Deja am lucrat cu societati romane care ne-au furnizat componente in afara Romaniei. Nu vad de ce ar fi vreun motiv ca, peste timp, sa nu avem furnizori romani. De fapt, as fi foarte dezamagit ca, in cele din urma, sa nu avem furnizori romani aici“, a declarat John Fleming.

Presedintele Ford Europa a subliniat ca intalnirea de la Craiova cu furnizorii de componente este una deosebit de importanta pentru activitatea uzinei. „Suntem incantati sa fim azi aici. Avem o intalnire cu 40 dintre furnizorii nostri de top. Le-am cerut sa vina ca sa le impartasim planul nostru de afaceri, sa le spunem cum arata viitorul. Ii incurajam pe unii dintre ei sa vina si sa fie parte la ce facem noi aici in cadrul extinderii afacerii si a productiei noastre. Suntem foarte incantati ca sunt aici, ei sunt foarte importanti pentru noi, pe masura ce transformam Craiova intr-o platforma de productie. Vrem sa continuam parteneriatul nostru, sa crestem afacerea aici si oriunde in lume“, a adaugat John Fleming inaintea intalnirii.

La inceputul acestui an, Ford Europa a anuntat ca va produce la Craiova vehiculul comercial Ford Transit Connect incepand cu mijlocul anului viitor, urmand ca din 2010 sa intre pe linia de productie un nou model din clasa mica, care se va fabrica doar la Craiova.

Ford Motor Company a preluat in martie 2008 uzina Automobile Craiova, la care s-a angajat sa investeasca 675 milioane euro. Compania americana estimeaza ca va produce anual, in 2012, 300.000 autovehicule si tot atatea motoare.

La finalul lui iulie, Ford Europe a anuntat infiintarea in Romania a unei Companii Nationale de Vanzari, care va prelua din august 2010 intreaga responsabilitate a activitatilor de marketing, vanzari si servicii pentru autovehiculele Ford. Din 2012, Ford se asteapta la cheltuieli de aproximativ un miliard de euro pe an in Romania pentru sustinerea activitatilor de la fabrica din Craiova. Numarul de locuri de munca va creste intre timp de aproape doua ori, de la 3.900 in prezent la 7.000.

Ford Europa raspunde de producerea, vanzarea si operatiunile de service pentru autovehiculele Ford pe 51 de piete, inclusiv Rusia si Turcia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri