Comenzile noi primite de companiile din sectorul industrial au fost cu 29,2% mai mari in iulie 2008 fata de cele din luna similara a anului trecut, cresterea fiind sustinuta de toate marile grupe industriale, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).
Astfel, industria bunurilor intermediare a inregistrat cresteri ale comenzilor noi de 32,3%, industria bunurilor de uz curent - de 29,1%, industria bunurilor de capital - de 25,4%, iar industria bunurilor de folosinta indelungata - de 12,5%.

In primele sapte luni din 2008, comenzile noi din industrie au crescut pe ansamblu cu 17,4%, cele mai mari cresteri fiind inregistrate in industria bunurilor de folosinta indelungata (+24,9%) si industria bunurilor intermediare (+23,6%).

Ritmuri mai mici de crestere in perioada ianuarie-iulie din 2008 au inregistrat industria bunurilor de capital, de 10,2% si cea a bunurilor de uz curent, de 9,6%.

Fata de luna iunie, insa, comenzile noi din industrie au inregistrat in iulie o scadere de 2,2%, in conditiile in care toate marile grupe industriale au avut de suferit in aceasta perioada.

Cele mai importante scaderi ale comenzilor noi au fost in industria bunurilor de folosinta indelungata - de 13,4%, iar in industria bunurilor de capital comenzile s-au diminuat cu 3,6%, in industria bunurilor de uz curent - cu 2%, si in cea a bunurilor intermediare - cu 0,2%.

In luna iunie, ritmul anual de crestere a comenzilor noi din industrie atat pe piata interna, cat si pe cea externa, a fost de 27,8%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri