Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) ar putea acorda grupului Ford, intre 2008 si 2012, un ajutor de stat de 143 milioane euro, daca va realiza cele doua proiecte de investitii programate, unul destinat productiei de automobile, iar celalalt productiei de motoare, potrivit unui proiect de OUG.
In proiectul de ordonanta de urgenta (OUG) publicat pe pagina de internet a MEF se arata ca ministerul va aloca, de la buget, pe o perioada de cinci ani, incepand din 2008, echivalentul in lei a maximum 143 milioane euro in vederea sprijinirii investitiilor asumate de grupul american.

In urma acordului semnat cu Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), prin care a preluat pachetul de 72,4% din actiunile Automobile Craiova, Ford Motor Company s-a angajat la investitii de circa 600 milioane euro pentru modernizarea si retehnologizarea fabricii, precum si pentru cresterea numarului de angajati, din care 494 milioane euro pentru producerea de automobile noi si 181 milioane euro pentru producerea de motoare.

Compania Ford Motor a mai anuntat ca vrea sa ajunga la o productie de 300.000 de automobile si 300.000 de motoare pana in 2012.

"Ajutorul de stat individual se acorda pentru implementarea fiecarui proiect de investitii in amplasament, dupa cum urmeaza: ajutor de stat in valoare nominala de pana la 94,45 milioane de euro pentru proiectul de investitii destinat producerii de automobile, in echivalent lei si ajutor de stat in valoare nominala de pana la 48,55 milioane de euro pentru proiectul de investitii destinat producerii de motoare, in echivalent lei", se arata in proiectul de ordonanta de urgenta, publicat de MEF.

Ajutorul de stat pentru compania Ford a fost aprobat de Comisia Europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri