In schimb, de la inceputul anului, industria fondurilor deschise de investitii a suferit o depreciere a activelor cu 3,5%.

Potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF), in august, cea mai importanta crestere a fost consemnata tot de fondurile de obligatiuni, ale caror active au ajuns la 203 milioane lei, cu 11,8% mai mari decat luna trecuta, ceea ce corespunde unei cote de 22,5% din totalul activelor fondurilor deschise de investitii.

De asemenea, si activele gestionate de fondurile monetare au sporit in august, cu 2,5%, la 192 milioane lei, reprezentand 20,9% din activele industriei fondurilor mutuale, informeaza NewsIn.

Cea mai mare pondere din sector - 29,6% - o au fondurile diversificate, activele lor depreciindu-se usor in august - cu 3,5% - pana la 277 milioane lei. Fondurile cu plasamente in actiuni urmeaza cu o pondere de 26%, aferenta unor active nete de 239 milioane lei, in scadere cu 6,7% fata de luna iulie.

Citeste si:

In clasamentul administratorilor de fonduri, BCR Asset Management isi consolideaza prima pozitie, cu active in crestere la 291 milioane lei si o cota de piata de 31,6%, urmat de SG Asset Management-BRD, care a urcat pe pozitia a doua, dupa ce activele i-au sporit la 106,9 milioane lei, adica o cota de piata de 11,6%.

EFG Mutual Funds Management a coborat pe locul trei, cu active de 95,8 milioane lei, captand o cota de 10,4% din piata administratorilor de fonduri mutuale.

Administratorul de fonduri al Bancii Transilvania, BT Asset management, a ajuns sa administreze la sfarsitul lunii august active de 95,6 milioane lei, ceea ce corespunde unei cote de piata de 10,3%, iar Raiffeisen Asset Management gestiona 85,3 milioane lei si avea o cota de piata de 9,3%.