Potrivit comunicatului, demisia a fost aceeptata si devine efectiva incepand cu data de 15 septembrie 2008.
Pe durata interimatului, conducerea APDRP va fi asigurata de catre Sorin Radu, care ocupa in prezent functia de Director al Centrului Regional APDRP Satu-Mare.

Postul vacant va fi publicat pentru ocupare prin concurs in perioada imediat urmatoare. In acelasi comunicat se specifica ca obiectivul conducerii MADR este ca recrutarea pentru acest post sa se realizeze pe criterii de profesionalism si competenta in management.

Platile prin Progamul SAPARD au fost suspendate dupa ce in prima jumatate a lunii iunie, a avut loc o misiune de audit a Comisiei Europene, care face parte din procedura de monitorizare pe care serviciile CE o efectueaza anual. Misiunea a avut rolul de a face recomandari privind imbunatatirea sistemului de implementare a Programului SAPARD. Recomandarile Comisiei Europene vizeaza in primul rand intarirea sistemului de control legat de autorizarea platilor catre beneficiarii finali ai fondurilor SAPARD.

Citeste si:

In urma acestei misiuni, la solicitarea Comisiei Europene, autoritatile romane au elaborat un plan de actiuni precis care prevede si completarea procedurile legate de autorizarea platilor cu noi elemente de control menite sa reduca posibilitatea aparitiei riscului de a efectua plati incorecte.

Platile catre beneficiarii programului SAPARD vor fi reluate dupa ce APDRP va finaliza reverificarile tuturor cererilor de plata din sistem, ca urmare a solicitarilor CE, informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Romania trebuie sa mai primeasca de la UE, in cadrul Programului SAPARD, 200 de milioane de euro. Pentru aceasta suma verificarile se vor face dupa noile proceduri.