In luna august, femeile au reprezentat mai putin de jumatate din numarul total de someri (48%).
În luna iulie 2008, rata somajului fusese de 3,8%, numarul total al persoanelor fara loc de munca inregistrate la ANOFM fiind de 340.462 de someri.

In primele opt luni, rata medie a somajului a crescut la 4%, Vaslui si Mehedinti fiind judetele cu cea mai mare rata medie a somajului, de 8,6%. Astfel, in perioada ianuarie - august, in Vaslui au fost raportate, in medie pe luna, 13.909 persoane fara slujba, in timp ce in Mehedinti numarul mediu al acestora era de 10.584 persoane pe luna. În acelasi interval, cei mai multi someri au fost inregistrati in Bucuresti, in medie, 18.225 persoane pe luna, desi, in a opta luna a anului, in Capitala a fost raportata una dintre cele mai mici rate medii ale somajului, de 1,8%.

ANOFM ia in considerare la calcularea numarului de someri persoanele inregistrate la agentiile pentru ocuparea fortei de munca.

Standardele Biroului International al Muncii (BIM) difera de cele ale ANOFM si iau in calcul somajul pentru persoanele cu varsta intre 15 si 74 de ani care nu au loc de munca, dar sunt disponibile sa lucreze si au cautat de lucru.