In document, reprezentantii AOAR exprima ingrijorarea din mediul de afaceri si se arata preocupati "de lipsa de previziune a politicii fiscale si de posibilitatea schimbarii regulilor fortat de lipsa de resurse financiare".

In acest sens, oamenii de afaceri considera ca dezbaterea publica a Bugetului de stat pentru anul 2009, ca si pentru perioada pana in 2013, va obliga partidele politice sa se pronunte clar asupra viitorului regim fiscal din Romania, "propunerile din programele politice urmand a fi judecate prin capacitatea acestora de a asigura, realist si stabil, un echilibru intre surse de venituri si cheltuieli", precizeaza sursa mentionata.

De asemenea, Asociatia reaminteste obligatia Romaniei, ca stat membru al UE, de a prezenta public bugetul de stat pentru o perioada de minim 3 ani, ca masura cuprinsa in Planul National de Reforma, document analizat de Comisia Europeana.

Citeste si:

AOAR argumenteaza, totodata, ca publicarea si dezbaterea bugetului previzionat pentru anii 2010-2013 reprezinta o baza fata de optiunea adoptarii monedei euro in 2014 si respectarea masurilor cuprinse in Programul de Convergenta, adoptat de Guvern.

De asemenea, oamenii de afaceri sustin ca este necesara imbunatatirea semnificativa a sistemului de cheltuire eficienta a banului public, prin eliminarea rectificarilor bugetare si prin reducerea structurilor birocratice.