Orban a spus ca prognoza de primavara a Comisiei Europene (CE) privind avansul economiei din UE indica o crestere de 2%, iar in prognoza de toamna aceasta a fost revizuita la 1,4%. "In mod inevitabil, acesta situatie va avea un impact si asupra Romaniei", a declarat comisarul, dupa o intrevedere cu membrii Executivului de la Bucuresti.

El a precizat ca acest lucru se va intampla desi economia romaneasca a avut o evolutie "puternic pozitiva" in ultimii ani, remarcata printr-o crestere economica importanta, un nivel ridicat al investitiilor straine directe si scaderea accentuata a somajului.

Comisarul european a precizat ca oportunitatea de care se bucura Romania nu va mai dura multa vreme si ca, pana la finalul anului, autoritatile romane trebuie sa adopte mai multe masuri, cele considerate prioritare de CE fiind asigurarea stabilitatii macroeconomice - printr-o politica fiscala mai stricta - si limitarea inflatiei.

Orban a participat, ieri, la Palatul Victoria, la o reuniune de lucru pe tema aplicarii programului national de reforma conform prioritatilor din Strategia Lisabona, alaturi de reprezentanti in Romania ai Secretariatului Comisiei Europene, ai Bancii Mondiale si ai Bancii Europene de Investitii.