In iulie, Slovenia s-a pozitionat a doua dupa cresterea anuala a lucrarilor de constructii, cu 17,9%, urmata de Bulgaria, cu 16,4% si de Polonia, cu 16,1%.

In schimb, in Spania prabusirea sectorului constructiilor a continuat si in iulie, cand s-a inregistrat o reducere ale lucrarilor de constructii de 15,9%, in timp ce Germania si Portugalia au raportat un declin in acest domeniu de 2,3%, respectiv 1,4%.

Eurostat, care a centralizat date pentru 13 din cele 27 de state membre, arata ca sectorul constructiilor a scazut in UE, in a saptea luna din 2008, cu 1,5% fata de iulie 2007, in timp ce tarile din zona euro au raportat o scadere anuala mai mare, de 3,3%, in acelasi interval. Fata de luna anterioara, sectorul constructiilor a raportat o crestere de 0,2% in statele membre ale UE si de 0,1% in zona euro.

Citeste si:

Sectorul constructiilor a crescut in iulie in zece state din blocul comunitar si a scazut in trei, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Constructiile de cladiri au scazut in iulie cu 1,8% fata de luna similara din 2007 in UE si cu 3,3% in zona euro, iar cele ingineresti s-au redus cu 0,3% in UE si cu 4% in zona euro.

Comparativ cu luna iunie, sectorul constructiilor a crescut, in iulie, in zece state membre si a scazut in trei dintre acestea. Cele mai mari cresteri lunare au fost in Bulgaria, de 5,3%, Portugalia, de 3,6% si Slovenia, de 2,9%, in timp ce Marea Britanie, Germania si Spania au inregistrat scaderi in acelasi interval, de 2,7%, 2%, respectiv 0,7%. Romania a avut o crestere de 1,7% in iulie fata de luna precedenta.