"Aeroportul, in momentul de fata, dincolo de inconvenientele privind poluarea fonica, a devenit un real pericol pentru locuitorii din zona, pentru ca se afla in mijlocul orasului. Exista anumite reglementari de prudenta care fac ca aeroporturile sa fie amplasate in afara oraselor", a declarat Tariceanu.

Premierul a spus ca aeroportul Otopeni are capacitatea de a prelua zborurile low-cost, care aterizeaza in prezent de aeroportul Baneasa. Seful Executivului a adaugat ca, in plus, persoanele care sosesc cu zborurile low-cost si cele care le asteapta provoaca aglomerarea traficului rutier in zona, pentru ca isi parcheaza masinile pe DN1, in lipsa unor locuri de parcare amenajate.

Intrebat daca aeroportul Baneasa va fi inchis, premierul a afirmat ca autoritatile nu au aceasta intentie, dar a precizat ca este anormal sa existe un aeroport in mijlocul Capitalei.

"Eu nu pot sa va spun acest lucru, nu exista in acest moment o intentie conturata, dar parerea mea este ca, tinand cont de dezvoltarea urbanistica a Bucurestiului, nu va mai putea supravietui un aeroport in oras. Aratati-mi si mie un oras in Europa unde exista un aeroport in mijloc. Nu exista!", a spus Tariceanu.