Romania, ocupa locul 9 din 19 in Uniunea Europeana intr-un top al lichiditatii in cadrul pietelor angro de energie electrica, potrivit raportului MOFFAT, elaborat de Moffat Associates Partnership, precizeaza un comunicat emis de OPCOM.
"Studiul elaborat de Moffatt Associates Partnership 'Examinarea si analiza pietelor angro de energie electrica din UE' a fost efectuat pentru Comisia Europeana DG TREN, iar subtitlul raportului este 'Evaluarea factorilor ce influenteaza lichiditatea si eficienta actuala si viitoare'. Piata de energie electrica din Romania este bine plasata, raportul MOFFAT indicand Romania pe locul noua in UE", potrivit comunicatului OPCOM.

Clasamentul este rezultatul unei evaluari mixte utilizind diferite criterii, pozitia Romaniei pentru fiecare criteriu fiind indicata intre paranteze: numarul traderilor activi (6), volumul tranzactiilor (4), numarul noilor intrati (4), transparenta datelor de productie si consum (14), influenta jucatorilor dominanti existenti (8), reprezentativitatea pretului pietei spot (6), abilitatea de a tranzactiona forward (14), potrivit operatorului de energie electrica din Romania.

Pe primele trei locuri s-au aflat Norvegia, Germania si Finlanda, iar pe ultimele Ungaria (loc 17), Portugalia (pe 18) si Bulgaria, pe ultimul loc din clasament.

OPCOM are rolul de administrator al pietei de energie electrica, conform prevederilor legislatiei primare si secundare in vigoare, furnizand un cadru organizat pentru desfasurarea tranzactiilor comerciale in cadrul pietei angro de energie electrica in conditii de obiectivitate, independenta si transparenta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri