Tarifele transportatorilor romani vor creste cu 20% din pricina preturilor mari ale combustibilului si ale timpului pierdut pe drum din cauza infrastructurii proaste, a declarat vicepresedintele Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR), Ion Lixandru.
"Vom mari tarifele de transport si asta inseamna ca va fi o explozie a preturilor produselor de la raft, pentru ca transportul se regaseste in orice produs", a avertizat presedintele Asociatiei Carausilor Particulari din Romania (ACPR), Dragos Anastasiu. Potrivit acestuia, scumpirea tarifelor va atinge punctul maxim de Craciun.

Reprezentantii Consiliului National Rutier (CNR) au declarat ca in lipsa unui dialog cu Guvernul, nu au alta solutie decat sa mareasca tarifele si sa iasa in strada. "Deja majoritatea firmelor de transport rutier sunt pe minus , 40%-42% din venit reprezinta numai cheltuiala pe carburant" a spus vicepresedintele UNTRR, Constantin Isac.

"Pana in 2012, circa 35%-40% din firmele autohtone de transport cu lincenta nu vor mai exista", a declarat presedintele Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu. In ceea ce priveste evolutia tarifelor transportatorilor, acestea au crescut, la inceputul anului ele fiind de 1,8 lei/km, pana la 2,4 lei/km in lunile de vara. Acestea urmeaza sa ajunga pana la sfarsitul anului la 3,6 ron/km.

Printre principalele obiective ale CNR se numara scoaterea rovinietei, care reprezinta o dubla taxare.

De asemenea, ei dorersc sa aseze infrastructura rutiera printre prioritatile economice ale Romaniei.

Consiliul National Rutier este un organism independent care reuneste toate asociatiile patronale importante din Romania din domenilul transporturilor rutiere si este reprezentantul acestora in relatia lor cu autoritatile romane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri