"Vom mari tarifele de transport si asta inseamna ca va fi o explozie a preturilor produselor de la raft, pentru ca transportul se regaseste in orice produs", a avertizat presedintele Asociatiei Carausilor Particulari din Romania (ACPR), Dragos Anastasiu. Potrivit acestuia, scumpirea tarifelor va atinge punctul maxim de Craciun.

Reprezentantii Consiliului National Rutier (CNR) au declarat ca in lipsa unui dialog cu Guvernul, nu au alta solutie decat sa mareasca tarifele si sa iasa in strada. "Deja majoritatea firmelor de transport rutier sunt pe minus , 40%-42% din venit reprezinta numai cheltuiala pe carburant" a spus vicepresedintele UNTRR, Constantin Isac.

"Pana in 2012, circa 35%-40% din firmele autohtone de transport cu lincenta nu vor mai exista", a declarat presedintele Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu. In ceea ce priveste evolutia tarifelor transportatorilor, acestea au crescut, la inceputul anului ele fiind de 1,8 lei/km, pana la 2,4 lei/km in lunile de vara. Acestea urmeaza sa ajunga pana la sfarsitul anului la 3,6 ron/km.

Citeste si:

Printre principalele obiective ale CNR se numara scoaterea rovinietei, care reprezinta o dubla taxare.

De asemenea, ei dorersc sa aseze infrastructura rutiera printre prioritatile economice ale Romaniei.

Consiliul National Rutier este un organism independent care reuneste toate asociatiile patronale importante din Romania din domenilul transporturilor rutiere si este reprezentantul acestora in relatia lor cu autoritatile romane.