"Autoritatile chineze vor sa investeaca peste un miliard euro in realizarea unui parc industrial in Romania, care sa curpinda peste 200 companii, pe o suprafata totala de 100 hectare", a precizat vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Muncipiului Bucuresi, Nicolae Vasile, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, din cauza suprafetei mari pe care o presupune constructia, identificarea locatiei a ingreunat procedurile de demarare a investitiei.

"In cele din urma am identificat un numar de trei locatii ce ar putea corespunde cerintelor unui astfel de proiect, in luna octombrie urmand ca o delegatie chineza sa se deplaseze in aceste zone pentru a purta discutii cu autoritatile locale si a decide asupra celei mai potrivite locatii", a afirmat Nicolae Vasile.

Cele patru zonele vizate pentru amplasarea sunt situate in judetul Dambovita, in vecinatatea autostrazii Bucuresti - Pitesti, in judetul Teleorman, Cluj sau Arges.

Citeste si:

"Delegatia chineza va decide unde va amplasa proiectul in functie de receptivitatea autoritatilor", a completat reprezentantul Camerei.

Acesta a adaugat ca principalele industrii vizate de investitorii chinezi sunt fabricarea materialelor de constructii si a componentelor electronice. De asemenea, Nicolae Vasile a afirmat ca in ciuda faptului ca autoritatile romane cunosc de mai multa vreme intentia investitorilor chinezi, "acestea nu au depus niciun efort pentru a facilita atragerea proiectului, asta in conditiile in care investitorii chinezi au spus ca parcul industrial din Romania ar urma sa fie punctul de contact al lor cu Europa de sud -est".

In urma dialogul purtat de CCIB cu reprezentantii autoritatilor si ai unor companii din Republica Chineza, a iesit la iveala ca principalele obstacole cu care acestia s-au confruntat a fost lipsa sprijinului din partea oficialilor romani, lipsa de colaborare pentru gasirea locatiei si obtinerea avizelor necesare unei investitii de asemenea amploare, a incheiat Vasile.