Fondul Proprietatea detine, in prezent, o participatie de 17,36% din Nuclearelectrica.

"Ministerul de Finante este intr-o pozitie ingrata, fiind si actionar la Fondul Proprietatea. Nu este un razboi, ambele parti au considerat ca este cea mai clara cale de solutionare", a declarat directorul general adjunct al Fondului Proprietatea, Daniela Lulalche.

Decizia de da in judecata actionarul majoritar a fost luata de consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea, care va fi asistat in proces de casa de avocatura Bostina si Asociatii.

Citeste si:

Neintelegerile Fondului cu MEF vin dupa doua majorari de capital realizate in ultimii trei ani la Nuclearelectrica, care au redus participatia Fondului in cadrul companiei de la 20% la sub 10%. Intre timp, Fondul Proprietarea si-a majorat detinerea in urma unei concilieri, dar vrea restul de actiuni pana la detinerea initiala, de 20%.

Fondul are neintelegeri cu MEF si in privinta unor bani pe care ii pretinde din privatizarea Bancii Comerciel Romane (BCR).

Fondul a incasat pana in prezent 88 milioane euro in urma privatizarii BCR, adica 4% din cat a obtinut statul roman, insa vrea sa primeasca, in total, 4% din valoarea totala BCR, evaluata la 6 miliarde euro la pretul platit de Erste Bank. Restul de bani solicitati de Fond in acest caz reprezinta circa 160 milioane euro.