Ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, considera ca imbunatatirea efortului de colectare la buget trebuie insotita de o reducere a nivelului contributiei la asigurarile sociale. ''Este necesara imbunatatirea efortului de colectare, in acelasi timp cu diminuarea contributiilor la asigurarile sociale. De asemenea, este necesar sa fie implementate si masuri de largire a bazei de impozitare pentru cresterea ponderei in PIB a veniturilor si cheltuielilor'', a precizat Ionut Popescu. Ministrul Finantelor Publice a aratat ca valoarea cheltuielilor publice in Romania, prognozate pentru 2005, se ridica la o pondere de 30 la suta din PIB, fiind mai mici decat ponderea de 45 la suta din PIB in tarile Uniunii Europene.

Ministrul Finantelor a mai precizat ca nivelul cumulat al cofinantarilor si contributiilor Romaniei la bugetul UE se va situa, incepand cu 2007, la 2,3-2,5 la suta din PIB. Reforma in sistemul de pensii si introducerea Pilonului doi in 2007 vor aduce costuri tranzitorii suplimentare la buget, care trebuie controlate astfel incat sa nu afecteze alte cheltuieli, precum cele cu educatia sau sanatatea si, in acelasi timp, care sa fie compatibile cu reducerea inflatiei si mentinerea deficitului de cont curent in limite sustenabile.

Ionut Popescu a subliniat ca mutarea accentului de pe impozitarea directa pe impozitarea indirecta, in ianuarie, a dus la o colectare mult mai buna la bugetul statului.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri