Romania va atrage investitii totale de peste 250 miliarde euro in perioada 2009-2013, din care jumatate vor fi facute de companii, nivel care garanteaza un ritm de crestere economica de 5-6% pe an, a declarat ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.
"Din totalul investitiilor in Romania, 35-40 miliarde euro vor fi investitii straine directe, 60-70 miliarde euro investitii de la bugetul de stat, 18-20 miliarde euro investitii in sectorul energetic, 25-28 miliarde euro contributii ale Uniunii Europene, 120 de miliarde euro investitii de la companii cu capital romanesc sau strain", a spus Vosganian, citat de NewsIn.

El a precizat ca, in perioada urmatoare, investitiile in sectorul energetic se vor ridica la 2 miliarde de euro. Astfel, Hidroelectrica va investi 300 milioane euro, Transelectrica - 200 milioane euro, Nuclearelectrica - 100 milioane euro, iar Transgaz - 130 milionae euro.

"Bugetul de stat a fost un generator important de investitii in 2008, cand ponderea investitiilor publice in cheltuilele publice totale a ajuns la 20%, fata de 15% in 2007. De asemenea, anul acesta, investitiile - in euro - au fost de aproape cinci ori mai ridicate fata de 2004, cand investitiile publice reprezentau 9% din cheltuielile publice totale", a adaugat Vosganian.

In acest an, investitiile in Romania vor ajunge la 47 miliarde euro, dintre care 10 miliarde euro sunt din fonduri publice, iar 37 miliarde euro reprezinta investitii private, a mai spus Vosganian.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri