Distanta Bucuresti-Constanta, parcursa, pe calea ferata, in doar doua ore, in 2010

Timpul de parcurgere a drumului Bucuresti-Constanta, pe calea ferata, se va reduce la doua ore, abia in a doua jumatate a anului 2010, a declarat ministrul transporturilor Ludovic Orban.

In luna mai, oficiali ai CFR Calatori anuntau ca timpul de calatorie pe relatia Bucuresti-Constanta s-a redus ca urmare a finalizarii lucrarilor de catre CFR Infrastructura pe tronsonul Baneasa.

Din cauza lucrarilor de reabilitare pe relatia Bucuresti Nord-Baneasa, inceputein 2006 si avand termen de finalizare in 2008, circulatia feroviara se desfasura pe ruta ocolitoare Bucuresti Nord- Chitila-Mogosoaia- Voluntari- Pasarea- Fundulea- Constanta.

Purtatorul de cuvant CFR Infrastructura, Oana Branzan declara ca, pe relatia Fetesti – Constanta, pe linia dubla cu o lungime de 80 km, se lucreaza inca de la sfarsitul lui 2006. Lucrarile sunt finantate din fonduri alocate din imprumutul de la Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala (JBIC) si fonduri de la bugetul de stat.

Lucrarile pe relatia Fetesti-Constanta, in valoare de 350 milioane euro, la poduri, podete, infrastructura, suprastructura, statii, semnalizare, telecomunicatii si linia de contact, vor fi terminate in 2009.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri