Astfel, conform anuntului postat pe sistemul electronic de achizitii publice, MEF va organiza pe 13 noiembrie o licitatie pentru achizitionarea de echipamente pentru epidemiologie, supravegherea, prevenirea si controlul bolilor transmisibile la animale si al zoonozelor, eco-toxicologie, detectia OMG (organisme modificate genetic) si genotipizarea raselor la ovine.

Pentru primul lot care se refera la echipamente necesare pentru imbunatatirea capacitatii de detectie a organismelor modificate genetic, suma maxima alocata este de 993.000 euro fara TVA, iar pentru cel de-al doilea - sistem automat pentru monitorizarea antibiorezistentei cu soft dedicat pentru analiza si arhivarea datelor - valoarea maxima alocata este de 806.000 euro fara TVA.

Finantarea contractului este asigurata din fonduri Phare si co-finantare nationala. Beneficiari vor fi Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala si Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din fiecare judet. Firma castigatoare va fi declarata cea care va solicita pretul cel mai scazut. Durata contractului este de 6 luni de la data adjudecarii.