Guvernul a aprobat acordarea primei transe de plati pentru sectorul zootehnic, pentru anul 2008, in valoare de aproximativ 650 milioane lei, primele urmand a fi acordate in doua transe producatorilor agricoli, persoane fizice sau juridice, se arata intr-un comunicat emis de Guvern.
Potrivit hotararii privind aprobarea cuantumului platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic, adoptata in sedinta de Guvern de miercuri, valoarea primei pe exploatatie, in functie de efectivul de bovine, este de 350 de lei pe cap de bovina, valoarea totala fiind de 486.818.500 lei, si de 25 de lei pe cap de animal pentru ovine sau caprine, valoarea totala fiind de 162.511.675 lei.

Platile se acorda pentru bovinele inregistrate in Registrul national al exploatatiilor la data de 31 ianuarie 2008 si pentru ovinele/caprinele care au implinit varsta de un an la data de 31 martie 2008.

Sumele aprobate de Executiv reprezinta prima transa a platilor, iar cuantumul celei de a doua transe se stabileste dupa publicarea ratei de schimb valutar pentru anul 2008 de catre Banca Centrala Europeana si dupa transmiterea de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a listei cu efectivele de bovine, ovine si caprine eligibile la prime, in limita plafonului maxim garantat Romaniei pentru plati nationale directe.

Pentru anul 2008, plafonul maximal aprobat Romaniei de catre Comisia Europeana pentru platile nationale directe complementare (PNDC) in sectorul zootehnic este de 240,9 milioane euro, respectiv pentru bovine 176,29 milioane euro si pentru ovine/caprine 64,6 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri