Federatia Nationala a Sindicatelor TESA din unitatile sanitare si balneare din Romania a solicitat, vineri, cresterea salariilor personalului tehnic economic admiminstrativ si auxiliar cu 60% incepand cu 1 noiembrie 2008 si ameninta cu sistarea activitatii.

Liderii sindicali sustin ca salariul mediu al personalului TESA din spitale este de doar 500 de lei, de 4-5 ori mai mai mic decat al unui angajat din mediul privat, iar in aceste conditii sistemul sanitar din Romania risca sa ramana fara personal calificat.

"Este aproape imposibil sa te descurci cu un asemenea salariu. Din aceasta cauza oamenii nostri pleaca in sistemul privat sau in strainatate, iar majoritatea unitatilor sanitare raman descoperite in ceea ce priveste necesarul de personal si calitatea serviciilor administrative. Daca salariul mediu al personalului TESA nu va depasi 850 de lei, de la 1 noiembrie, vom incepe protestele", a declarat vineri presedintele Federatiei Nationala a Sindicatelor TESA din unitatile sanitare si balneare din Romania, Augustin Chifor, citat de NewsIn.

Sindicalistii solicita, de asemenea, demararea negocierilor pentru elaborarea Legii unitare a salarizarii bugetarilor din Romania si cer Ministerului Sanatatii Publice sa acorde retroactiv sporul de preventie de 11%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Industria auto locala, la raport: cat castiga un angajat