ACPR, UGIR-1903 si CNIPMMR au infiintat organismul patronal Business Romania

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), impreuna cu Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR-1903) si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) au semnat acordul privind infiintarea orgnismului patronal "Business Romania".

Noul organism patronal, "Alianta patronatelor cu reprezentativitate europeana din Romania - Business Romania", ca organism unic de reprezentare patronala pe plan intern si european, are ca scop reprezentarea unitara la nivel national si international a industriasilor, prestatorilor de servicii si intreprinzatorilor din Romania, in raport cu ceilalti actori participanti la dialogul economic si social la nivel national si la nivel european, au anuntat reprezentantii celor trei confederatii patronale.

"De 11-12 ani incercam sa coagulam organizatiile patronale din Romania. Business Romania trebuie sa devina purtatorul de cuvant cu punct de vedere unic al organizatiilor intreprinzatorilor si industriasilor din Romania. Isi propune sa asigure o prezenta corespunzatoare a organizatiilor din Romania in Uniunea Europeana, dar si in dialogul tripartit patronate - sindicat - Guvern. Primul obiectiv al noului organism este coagularea fizica a tuturor organizatiilor intreprinzatorilor si industriasilor", a declarat presedintele ACPR, George Paunescu, citat de NewsIn.

In ceea ce priveste obligatiile si drepturile semnatarilor acordului, "partile semnatare isi mentin deplina independenta juridica, manageriala si financiara, in conformitate cu propriile lor statute si programe de actiune, avand insa obligatia de a colabora in vederea realizarii scopurilor comune convenite. La nivelul noului organism constituit - Business Romania- toate deciziile vor fi adoptate prin consens, astfel incat hotararile luate sa beneficieze de aprobarea si sustinerea tuturor Partilor", potrivit Acordului privind infiintarea Business Romania.

Business Romania va avea sediul in Palatul UGIR-1903, iar administrarea si evidenta financiar-contabila a noului organism patronal va fi asigurata de ACPR, se mai mentioneaza in Acord.

Acordul de infiintare a Aliantei Confederatiilor Industiasilor, Intreprinzatorilor si Angajatorilor din Servicii de Interes Public - Business Romania a fost semnat de catre reprezentantii singurelor patronate care sunt reprezentate in organismele patronale recunoscute pe plan european: ACPR, UGIR-1903 si CNIPMMR, in cadrul unei conferinte de presa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Rata anuală a inflaţiei a urcat la 2,6% în luna iunie
Setari Cookie-uri