Cheltuielile totale ale populatiei au fost in intervalul aprilie - iunie 2008, in medie, de 1.820 lei lunar pe gospodarie - sau 624 lei pe persoana - si au reprezentat 89% din veniturile totale, arata datele Statisticii.

Principalele destinatii au fost consumul de bunuri alimentare si nealimentare, servicii, taxele si impozitele, precum si acoperirea unor nevoi legate de productia gospodariei.

In acelasi timp, romanii au avut, in trimestrul al doilea din 2008, venituri medii lunare de 2.048 lei pe gospodarie si de 702 lei pe persoana.

Citeste si:

Desi nivelul cheltuielilor lunare de consum este mai mare in mediul urban fata de cel rural cu 500 lei, cel pentru consumul alimentar este mai mare cu numai 80 lei. Produsele alimentare si bauturile nealcoolice au reprezentat, in primele trei luni, 43,1% din consumul gospodariilor.

Pe pozitia secunda au fost cheltuielile legate de locuinta, cu 13,9%, in special consumul de utilitati. Cheltuieilile cu bauturile alcoolice si tutunul au reprezentat 6,6% din totalul cheltuielilor de consum, cu 0,4 puncte procentuale mai mult decat in trimestrul anterior.

Pentru sanatate si educatie, romanii au alocat sume nesemnificative din totalul cheltuielilor de consum, de 4%, respectiv 0,9%.