Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri, mai precis 52,4% din veniturile totale ale gospodariilor, de 2.046 lei, in crestere cu 1,3 puncte procentuale fata de trimestrul anterior.

Alte resurse financiare au provenit din prestatii sociale, in proportie de 21,5%, din agricultura - 3%, din activitati neagricole independente - 3,1%, precum si din proprietate si din vanzari de active din patrimoniul gospodariei, de 0,4%, respectiv 2,1%.

In functie de mediul de rezidenta, s-au inregistrat diferente semnificative, in sensul ca veniturile totale medii pe o gospodarie din mediul urban au fost cu 39,1% mai mari decat ale celor din mediul rural si cu 13,9% mai mari fata de ansamblul gospodariilor.

Citeste si:

In urban, veniturile au provenit in proportie de 65,6% din salarii, de 19,5% din prestatii sociale, in timp ce veniturile in natura au reprezentant 9% din total.

Spre deosebire, in mediul rural, principala sursa a veniturilor gospodariilor a reprezentat-o productia agricola, care a asigurat 34,3% din totalul veniturilor. Mai mult de un sfert (26,6%) a fost formata de contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii, veniturile banesti din agricultura asigurand 7,7% din totalul veniturilor.

O contributie importanta la formarea veniturilor gospodariilor rurale a revenit veniturilor salariale (28,5%) si celor din prestatii sociale (25%).