In trimestrul al doilea din acest an, gospodariile au obtinut in medie venituri banesti lunare de 1.719 lei, iar la nivelul fiecarei persoane, acestea s-au ridicat la 590 lei. Veniturile lunare in natura au fost de 327 lei pe gospodarie si 112 lei pe persoana.
Salariile si celelalte venituri asociate lor au format cea mai importanta sursa de venituri, mai precis 52,4% din veniturile totale ale gospodariilor, de 2.046 lei, in crestere cu 1,3 puncte procentuale fata de trimestrul anterior.

Alte resurse financiare au provenit din prestatii sociale, in proportie de 21,5%, din agricultura - 3%, din activitati neagricole independente - 3,1%, precum si din proprietate si din vanzari de active din patrimoniul gospodariei, de 0,4%, respectiv 2,1%.

In functie de mediul de rezidenta, s-au inregistrat diferente semnificative, in sensul ca veniturile totale medii pe o gospodarie din mediul urban au fost cu 39,1% mai mari decat ale celor din mediul rural si cu 13,9% mai mari fata de ansamblul gospodariilor.

In urban, veniturile au provenit in proportie de 65,6% din salarii, de 19,5% din prestatii sociale, in timp ce veniturile in natura au reprezentant 9% din total.

Spre deosebire, in mediul rural, principala sursa a veniturilor gospodariilor a reprezentat-o productia agricola, care a asigurat 34,3% din totalul veniturilor. Mai mult de un sfert (26,6%) a fost formata de contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii, veniturile banesti din agricultura asigurand 7,7% din totalul veniturilor.

O contributie importanta la formarea veniturilor gospodariilor rurale a revenit veniturilor salariale (28,5%) si celor din prestatii sociale (25%).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri