"Aproape 100.000 de functionari publici vor intra incepajnd de joi in greva daca Executivul nu gaseste solutii pentru majorarea salariilor cu 60%. Suntem dispusi sa revenim si maine la negocieri pentru a gasi solutii privind sursele de finantare", a spus Marica, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, Vosganian le-ar fi propus sa inceapa discutiile cu toate federatiile din sistemul bugetar, pentru a se pune de acord asupra majorarilor salariale, si le-a motivat refuzul de luni prin faptul ca echilibrul bugetar ar avea de suferit.

Mai devreme, liderii Sindicatului National al Fuctionarilor Publici din Institutiile de Control ale Statului - care apara interesele functionarilor publici din ANAF, Garda Financiara, Garda Nationala de Mediu si Inspectia Muncii - au anuntat ca membrii sindicatului vor intra joi in greva de avertisment intre orele 8 si 10, urmand ca, intre orele 10 si 13, sa picheteze sediul Guvernului.

Premierul Calin Popescu-Taiceanu declara, dupa o intalnire cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ca fiecare angajat din Romania ar trebui sa plateasca anual un impozit suplimentar de 2.000 de euro, astfel incat sa fie asigurate cele zece miliarde de euro necesare pentru majorarile salariale solicitate de bugetari.