Negocierile reprezentantilor sindicatului Sed Lex cu ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, au esuat luni, partile neajungand la un acord privind nivelul majorarii salariilor functionarilor publici, urmand ca joi sa fie declansata greva generala,a spus liderul sindical Vasile Maric.
"Aproape 100.000 de functionari publici vor intra incepajnd de joi in greva daca Executivul nu gaseste solutii pentru majorarea salariilor cu 60%. Suntem dispusi sa revenim si maine la negocieri pentru a gasi solutii privind sursele de finantare", a spus Marica, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, Vosganian le-ar fi propus sa inceapa discutiile cu toate federatiile din sistemul bugetar, pentru a se pune de acord asupra majorarilor salariale, si le-a motivat refuzul de luni prin faptul ca echilibrul bugetar ar avea de suferit.

Mai devreme, liderii Sindicatului National al Fuctionarilor Publici din Institutiile de Control ale Statului - care apara interesele functionarilor publici din ANAF, Garda Financiara, Garda Nationala de Mediu si Inspectia Muncii - au anuntat ca membrii sindicatului vor intra joi in greva de avertisment intre orele 8 si 10, urmand ca, intre orele 10 si 13, sa picheteze sediul Guvernului.

Premierul Calin Popescu-Taiceanu declara, dupa o intalnire cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ca fiecare angajat din Romania ar trebui sa plateasca anual un impozit suplimentar de 2.000 de euro, astfel incat sa fie asigurate cele zece miliarde de euro necesare pentru majorarile salariale solicitate de bugetari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri