Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, care exclude vanzarile de autovehicule si motociclete, a urcat in august cu 13,3% fata de luna similara din 2007, sustinuta de avansul vanzarilor de produse alimentare si nealimentare, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).
In iulie, acest indicator urcase cu 22,6% fata de luna similara din 2007. Vanzarea de produse nealimentare a sporit in august cu 14% fata de nivelul atins in a opta luna din 2007, iar vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun s-a majorat cu 12,4%, potrivit datelor publicate de INS.

Afacerile din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule au crescut in volum cu 6,1%, sustinute cu precadere de comertul cu amanuntul al carburantilor, care s-a marit cu 10,5% in intervalul august 2007- august 2008. In schimb, serviciile de piata pentru populatie au scazut in august 2008 cu 6,5% fata de aceeasi luna din 2007.

In primele opt luni ale acestui an, cifra de afaceri in comertul cu amanuntul - exceptand comertul cu autovehicule si motociclete - a avansat cu 16,6% fata de aceeasi perioada din 2007, datorita vanzarilor mari de produse nealimentare, care au sporit cu 18,9%, precum si a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun, unde cresterea a fost de 14% fata de primele opt luni din 2007.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a crescut in primele opt luni ale acestui an cu 23,7% fata de perioada similara din 2007.

Comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelelor a avansat cu 27,9%, in timp ce vanzarile de carburanti pentru autovehicule au sporit cu 17,4%.

In ce priveste serviciile de piata pentru populatie, volumul cifrei de afaceri a crescut in ianuarie - august 2008 cu 7% comparativ cu intervalul similar al anului trecut.

Comparativ cu luna anterioara, cifra de afaceri in comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a avansat cu 6,5% in august, scaderea de doua procente din vanzarea de produse nealimentare fiind compensata de cresterea cu 14,7% a vanzarilor de alimente, bauturi si tutun.

In schimb, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule s-a diminuat in august cu 10,4% fata de luna precedenta.

Tot reduceri au indicat datele statistice referitor la comertul cu autovehicule, motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea autovehiculelor, de 16,5% si in ce priveste afacerile cu servicii de piata pentru populatie, care au scazut in august cu 16,7% fata de luna anterioara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri