Accesul masinilor mari, cu motoare puternice, ar trebui limitat in Capitala, iar bucurestenii ar putea parcurge cu bicicleta distante scurte sau medii, pentru limitarea poluarii orasului, a declarat ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi.
"Daca nu vom avea in vedere un plan de eco-urbanizare, in cativa ani Bucurestiul ar putea deveni un oras negestionabil, cu artere blocate si un aer greu de respirat. In prezent, circa 70% din poluarea Capitalei e cauzata de traficul auto", a mai spus ministrul Mediului, citat de NewsIn.

In cadrul primei conferinte nationale a urbanistilor, Korodi a prezentat cateva masuri necesare unei dezvoltari a orasului in armonie cu mediul si cu nevoile comunitatii.

Seful Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) considera ca ar trebui clar delimitate zonele industriale de cele comerciale, rezidentiale si de recreere, astfel incat populatia sa aiba dreptul la un aer curat.

"Mi se pare de bun simt sa extindem si sa ecologizam centura verde a Capitalei, pentru ca intr-un oras european ar trebui sa existe circa 26 metri patrati de spatiu verde pentru fiecare locuitor, iar zonele verzi ar trebui sa fie respectate si de companii, si de municipalitati", a adaugat Korodi.

Ministrul a amintit reprezentantilor municipalitatii ca ar putea primi bani din Fondul de Mediu atat pentru realizarea de piste pentru biciclisti, pe care acestia sa se poata deplasa in siguranta, cat si pentru reabilitarea lacurilor din Bucuresti si din zona adiacenta.

In plus, Korodi este de parere ca reducerea poluarii ar trebui facuta inclusiv prin eficientizarea transportului in comun, astfel incat soferii sa fie tentati sa renunte la masinile personale, si prin delimitarea liniilor de tramvai de zonele circulate de masini si de pietoni.

"Ar putea sa ne preocupam si de construirea unor cladiri ecologice (greenbuildings), de folosirea iluminatului ecologic, inclusiv pentru semaforizare, de realizarea unor eco-piete - cu iluminat ecologic, ministatie de epurare, incalzire cu energie solara, etichetare ecologica -, precum si de gestiunea deseurilor, prin colectare selectiva, gropi ecologice si chiar cogenerare", a completat Korodi.

Totodata, pentru a reduce poluarea fonica, ministrul Mediului este de parere ca ar putea fi instalati pereti naturali sau din constructii care sa absoarba zgomotele.

"Este important sa cream dupa reguli durabile, pentru ca generatiile viitoare sa poata trai intr-un ambient sanatos si armonios", a mai spus Korodi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri