La acelasi moment, fostii proprietari detineau 16,59% din capital.

In 30 septembrie, ministerul Economiei si Finantelor ramanea cel mai mare actionar, cu 79,14% din capitalul social al Fondului Proprietatea, 23 de firme aveau 4,26% din capital, iar 2.057 de fostii proprietari detineau restul de 16,59% din actiuni.

In prezent, numarul de actionari persoane private ai Fondului Proprietatea a ajuns in la 2.080, iar detinerea acestora in capitalul Fondului a crescut cu 0,01 puncte procentuale pana 20,86%, potrivit datelor publicate miercuri de institutie.

Citeste si:

Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si la o bursa internationala, din Londra sau New York. Ultimele declaratii facute de conducerea Fondului dau de inteles ca listarea se va realiza, cel mai devreme, la jumatatea anului viitor.

In prezent, Fondul este in etapa de selectie a administratorului de fond, in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, are un capital social de 14,77 miliarde lei (circa 4 miliarde euro).