Compania austriaca Voestalpine a anuntat ca va amana pana in 2009 luarea unei decizii cu privire la construirea otelariei de la Marea Neagra, investitie estimata la 5 miliarde euro (6,8 miliarde dolari), din cauza incertitudinilor asupra finantarii si a cererii, arata Reuters.

"Din cauza conditiilor dificile de pe pietele financiare, care creeaza incertitudini in privinta evolutiei economiei globale, vom amana luarea unei decizii cu privire la acest proiect, pentru 2009", se arata intr-un comunicat al companiei.

Reprezentantii companiei anuntasera deja, saptamana trecuta, ca ar putea amana aprobarea proiectului. Voestalpine si-a propus sa construiasca o otelarie la Marea Neagra, cu o capacitate de 5,5 milioane de tone de otel/an, iar tarile in care s-ar putea concretiza investitia sunt Romania, Bulgaria, Ucraina sau Turcia, anunta NewsIn.

In 1 octombrie, Guvernul Romaniei si reprezentantii Voestapine au semnat un memorandum de intelegere cu privire la dezvoltarea combinatului siderurgic in zona Marii Negre, dupa ce si Bulgaria semnase un memorandum similar in 8 septembrie.

Vanzarile Voestalpine in anul fiscal 2007/2008 au fost de 10,5 miliarde de euro, compania avand aproape 41.500 de angajati.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si