Pentru ca SAPARD si consiliile locale nu se inteleg pe deconturi, Agentia a inasprit conditiile pentru producatorii care vor depune proiecte. Vor fi mai multe controale, iar constructorul va garanta pentru lucrare doi ani.

Din cauza conflictelor de interese, a verificarilor insuficiente sau a cheltuielilor nejustificate inregistrate in cazul proiectelor SAPARD, Agentia a inregistrat numai de la inceputul acestui an debite in valoare totala de 30 de miliarde de lei, din care 6,5 miliarde au fost recuperate. Din totalul proiectelor contractate, 5,3% au fost cu probleme, SAPARD taind din sumele solicitate de beneficiar. Cele mai multe nereguli si investitii neeligibile au fost inregistrate in judetul Suceava. Pentru evitarea acestor probleme, proiectele noi vor fi controlate de acum incolo si de catre inspectorii Inspectiei de Stat pentru Constructii. De asemenea, in cazul proiectelor de infrastructura rurala s-au marit garantiile de buna executie de la 4 la 10%, iar constructorul va trebui sa garanteze lucrarea timp de doi ani, si nu un an ca pina acum.

Planuri pentru zonele inundate

Proiectele de infrastructura rurala din zonele calamitate vor primi fonduri de la Agentia SAPARD pentru terminarea lucrarilor, in limita unui milion de euro. De asemenea, se are in vederea cresterea cofinantarii nationale si din partea UE pina la 65-75% pentru proiectele private.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri