In august, Slovacia s-a pozitionat a doua dupa cresterea anuala a lucrarilor de constructii, cu 10,4%, urmata de Slovenia, cu 9,3%.

In schimb, in Spania sectorul constructiilor a continuat si in august sa scada, lucrarile de constructii comprimandu-se cu 8,4%, in timp ce Portugalia a raportat un declin in acest domeniu de 6,3%.

Eurostat, care a centralizat date pentru 13 din cele 27 de state membre, arata ca sectorul constructiilor a scazut in UE, in a opta luna din 2008, cu 1,5% fata de august 2007, in timp ce tarile din zona euro au raportat o scadere anuala mai mare, de 2,5%, in acelasi interval.

Sectorul constructiilor a crescut in august in noua state din blocul comunitar si a scazut in patru, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Citeste si:

Constructiile de cladiri au scazut in august cu 1,2% fata de luna similara din 2007 in UE si cu 2,2% in zona euro, iar cele ingineresti s-au redus cu 1,5% in UE si cu 2,2% in zona euro.

Fata de luna anterioara, sectorul constructiilor a raportat o scadere de 0,2% in statele membre ale UE, o usoara crestere de 0,1% fiind inregistrata in zona euro in acest domeniu. Comparativ cu luna iulie, sectorul constructiilor a crescut, in august, in sase state membre si a scazut in sapte dintre acestea.

Fata de luna precedenta, Romania a inregistrat in august al doilea ritm de crestere a lucrarilor de constructii din UE, de 2,4%. Pe prima pozitie s-a clasat Germania, cu o crestere lunara de 5,5%, iar pe locul trei a fost Spania, cu un avans lunar de 1,4%.

Scaderi importante fata de luna anterioara au fost inregistrate in august in Portugalia, de 6,6%, Slovenia (4,9%) si Bulgaria (4,7%).