Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu a declarat la Alba Iulia, ca nu stie daca pana la sfarsitul anului AVAS va mai reusi sa scoata ceva la privatizare, precizand ca in multe cazuri privatizarile depind de imprejurari care nu tin de institutia sa.
Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu a declarat la Alba Iulia, ca nu stie daca pana la sfarsitul anului AVAS va mai reusi sa scoata ceva la privatizare, precizand ca in multe cazuri privatizarile depind de imprejurari care nu tin de institutia sa, transmite NewsIn.
"Nu stiu daca anul acesta mai reusim sa scoatem ceva la privatizare pentru ca la AVAS nu e ca la drogherie sau ca la butic. Nu scoti marfa de sub tejghea si o pui pe raft si ea e la vanzare. Exista un complex de imprejurari care trebuie sa aiba loc inainte ca ea sa iasa in piata. Unele tin de tine, de institutie, altele tin de terti", a declarat Atanasiu.

Potrivit acestuia, in afara de Oltchim, AVAS se afla in plin proces de privatizare cu IAR Ghimbav si doreste sa privatizeze IOR, Întreprinderea Optica Romana. "Avem cateva vanzari de participatii sau actiuni ale societatilor din subordine la alte societati comerciale si aici ma refer in special la industria de aparare. Sunt in multe locuri participatii ale Plopeniului sau ale Zarnestiului sau ale Brasovului la diverse SA-uri sau SRL-uri. Dorim valorificarea acelor participatii", a adaugat reprezentantul AVAS.

El a mai spus ca Antibiotice Iasi va ramane in portofoliul AVAS, in ciuda unei decizii a deputatilor din comisia de sanatate, care doresc trecerea acesteia in subordinea Ministerului Sanatatii. seful AVAS a declarat, totodata, ca practica europeana arata ca ministerul sanatatii nu are firme in subordine prin care sa intervina in piata de profil. "Despre Antibiotice v-am spus inca de saptamana trecuta ca nu e momentul sa fie vanduta. Societatea ramane unde este si va fi privatizata la momentul oportun", a conchis Atanasiu.

La inceputul lunii martie AVAS a hotarat publicarea anuntului de revocare a ofertei de vanzare a societatii Antibiotice Iasi si restituirea integrala a sumelor platite de investitori pentru dosar si accesul la camera de date. Tot atunci Autoritatea a anuntat ca va relansa societatea la privatizare folosind o metoda conforma cu cerintele Comisiei Europene si care sa tina cont de importanta economica si sociala a SC Antibiotice SA Iasi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri