Acesta a spus ca Distrigaz Sud vinde gazul la o valoare mai mica decat pretul gazului importat. Arnaud a precizat ca pretul gazului de import este in acest moment de 520 de dolari pe mia de metri cubi. Totodata, previziunile arata ca pana la sfarsitul anului va mai exista o majorare estimata la 540 de dolari pe mia de metri cubi.

Pe de alta parte, reprezenatntul Distrigaz a mai spus ca se asteapta o scadere a pretului gazului la import in primul trimestru al anului 2009. Aceasta va fi determinata de reducerea pretului petrolului.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a decis ca pentru trimestrul IV 2008 sa mentina nemodificat pretul gazelor naturale furnizate consumatorilor captivi, inclusiv casnicii.

Citeste si:

"Decizia Comitetului de reglementare al ANRE are in vedere mentinerea la un nivel rezonabil a pretului gazelor naturale in perioada imediat urmatoare, fara a fi afectata securitatea si continuitatea in furnizare, in contextul in care sunt asteptate evolutii viitoare favorabile ale preturilor din import", arata ANRE.

ANRE precizeaza ca in cursul lunii septembrie 2008 a primit din partea Distrigaz Sud si E.ON Gaz Romania cereri de ajustarea a pretului final reglementat, de la 1 octombrie.

ANRE considera ca in cursul anului viitor pretul gazelor chiar ar putea sa scada. "Evolutiile recente ale cotatiilor la petrol si produse petroliere indica insa o tendinta de scadere, care, daca se mentine, se va reflecta in preturile gazelor naturale din import incepand cu cea de a doua jumatate a anului 2009 in sensul reducerii acestora", potrivit ANRE, citat de NewsIn.