"In prima sedinta de Guvern vom analiza posibilitatea emiterii unei ordonanþe de urgenta pentru anularea Legii salarizarii profesorilor, intrucat nu exista surse de finantare pentru sustinerea majorarii salariilor in invatamant cu 50%", a spus Campeanu, citata de NewsIn.

Premierul Tariceanu asteapta ca legea privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor sa fie publicata in Monitorul Oficial, refuzand sa faca vreo precizare in privinta unei masuri pe care o va lua dupa promulgarea actului normativ, desi a sustinut recent ca va impiedica intrarea sa in vigoare.

"Premierul Calin Popescu Tariceanu asteapta ca legea sa fie publicata in Monitorul Oficial si nu face pentru moment alte declaratii", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Presedintele Traian Basescu a promulgat legea privind majorarea cu 50% a salariilor profesorilor.

Potrivit ministrului Muncii, daca s-ar da curs legii adoptate in Parlament, ar trebui avute in vedere si alte revendicari salariale, precum solicitarile functionarilor publici sau cele ale cadrelor medicale, iar majorarea cu 50% a salariilor din sectorul bugetar ar avea ca efect destabilizarea economiei.

Citeste si:

De altfel, proiectul de buget al Guvernului pe 2009 nu prevede cresterea salariala decisa de parlamentari.

Efortul bugetar pentru majorarea salariilor profesorilor ar fi, potrivit ministrului Economiei finantelor, Varujan Vosganian, de aproape 300 milioane euro doar in acest an, majorarile ar urma a fi facute de la 1 octombrie, si de peste 1,4 miliarde euro anul viitor.

Salariile profesorilor au fost majorate cu 9%, de la 1 octombrie, ca urmare a cresterii produsului intern brut si a productivitatii muncii, a anuntat Ministerul Educatiei.

Premierul Tariceanu a declarat in nenumarate randuri ca legea de majorare a salariilor, asa cum a fost adoptata de Parlament, nu este sustenabila economic, iar el si PNL vor lua masurile ca prevederile actului normativ sa nu intre in vigoare, indifernt de costurile politice pe care acest demers le implica.