"Ca urmare a analizei documentelor de precalificare depuse si a analizei raspunsurilor transmise de catre potentialii investitori carora le-au fost solicitate, urmatorii participanti la Procedura de selectie a unui investitor pentru constituirea unei societati mixte care sa implementeze un proiect de tip “Green /Brown Field“ in locatia CET Progresu sunt declarate precalificate companiile: CEZ as, Dalkia, Edison spa, E.ON Kraftwerke GmbH, Fortum Power & Heat Oy, GdF SUEZ, Slovnaft (din consortiul cu Istroenergo Group, UNIT Inv NV (din consortiul cu Wienstrom GmbH) si Verbund", potrivit datelor transmise de ELCEN agentiei de stiri NewsIn.

Pentru proiectul CET de la Fantanele, s-au precalificat: CEZ as, Edison spa, E.ON Kraftwerke GmbH, GdF SUEZ, Romgaz, Slovnaft, UNIT Inv NV si Verbund.

ELCEN intentioneaza sa contruiasca doua centrale electrice, una la CET Progresu in Bucuresti si cealalta la CET Fantanele in judetul Mures. Se va alege un singur castigator pentru fiecare centrala, care va forma cu ELCEN o societate mixta. ELCEN are terenul si activele vechi. Investitorul va aduce drept capital minim 30% din valoarea investitiei, iar restul de 70% pentru investitie va fi creditat de societatea mixta.

Citeste si:

Investitorul va face studiul de prefezabilitate pe banii lui si puterea instalata a noilor centrale va fi stabilita de compania castigatoare, potrivit reprezentantilor companiei.

ELCEN este primul producator de energie termica produsa in centrale termoelectrice, producand anual peste 40% din energia termica distribuita in sistem centralizat, si aproximativ 12% din cantitatea de electricitate generata in intreaga tara. Compania are in componenta sucursalele Bucuresti, Mures si Constanta.