La Washington exista o nervozitate in ceea ce priveste contractul privind autostrada Transilvania, care este incheiat cu firma americana Bechtel. "La intalnirile pe care le-am avut la Departamentul Comertului si la Departamentul de Stat a fost ridicata problema contractelor Bechtel si Cross Lander. Oficialii americani nu inteleg de ce sunt blocate aceste contracte si spun ca li se pare ca, in Romania, contractele nu au nici o valoare", declara Victor Babiuc, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), aflat la Washington, intr-o delegatie organizata de institutia pe care o conduce. Presedintele CCIR mai spune ca la Departamentul de Comert a fost ridicata si problema Codului Muncii, care creeaza o stare de incertitudine pentru investitorii americani din Romania. "Le-am raspuns ca aceste probleme nu depind de noi, reprezentantii comunitatii de afaceri din Romania, dar i-am asigurat ca voi transmite Guvernului roman aceste observatii", a mai declarat Babiuc.

OPORTUNITATI.

Delegatia CCIR a fost primita cu mare interes de comunitatea de afaceri americana. "Le-am propus ca oamenii de afaceri romani si cei americani sa se adune intr-o activitate comuna pentru a patrunde in estul Europei, Asia Centrala si Orientul Apropiat, iar ei au fost foarte interesati", a spus Babiuc. "Au fost surprinsi sa afle cate putem sa facem si noi pentru ei si s-a desprins ideea ca circulatia informatiei intre SUA si Romania este defectuoasa", declara Babiuc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri