Preturile alimentelor vor creste incepand cu lunile ianuarie - februarie, pe fondul crizei economice, a declarat presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu, citat de NewsIn.
"Criza economica va provoca in mod indirect cresteri de preturi la principalele categorii de alimente. Efectele se vor observa incepand cu primele luni ale anului viitor", a precizat Dragos Frumosu.

Acesta a subliniat ca in conditiile de criza este evidenta tendinta din ce in ce mai mare de a importa alimente si materie prima, iar in contextul deprecierii leului, preturile materiilor prime importate vor creste semnificativ.

"Este greu de estimat un procent de crestere a preturilor insa, in conditiile date, cu siguranta acesta nu va fi mic", a adaugat Frumosu.

Conform acestuia alimentele ale caror preturi vor suferi majorari in prima faza vor fi produsele lactate, carnea, in special cea de porc, in conditiile in care 70% din necesar este importat, zaharul si graul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri