Profesorii ar trebui sa fie rationali si sa inteleaga faptul ca nu sunt bani in acest moment pentru majorarea salariilor, a declarat ministrul Muncii, Mariana Campeanu, ca reactie la greva generala anuntata de sindicatele din invatamant.
"Niciodata nu este prea tarziu sa reconsideri o actiuni. Eu stiu ca salarizarea in tara este hotarata de guvern si nu de Parlament", a spus Campeanu.

"Nu sunt bani acum si dam posibilitatea noului guvern sa constituie alte prioritati si sa aplice legea de majorare a salariilor profesorilor asa cum se cuvine", a adaugat ea.

Ministrul muncii a mentionat ca toate salariile mici vor creste in viitor, in decurs de trei ani, cu conditia ca salariile mari sa ramana pe loc.

"Salariile profesorilor au fost majorate in decurs de patru ani cu 100%, iar, in termeni reali, cu 59%, deci este o falsa impresie ca salariile in invatamant nu au crescut", a spus Campeanu.

Ministrul Muncii a mai spus ca Institutul National de Statistica (INS) ar trebui sa reintroduca cosul minim de consum pentru a stabili care este nivelul de salarizare pentru un trai decent in Romania.

Liderii federatiilor sindicale din educatie au anuntat, joi, ca profesorii din invatamantul preuniversitar vor intra in greva generala pe 18 noiembrie, din cauza masurilor luate de guvern impotriva punerii in aplicare imediata a Legii de majorare a salariilor din invatamant. Greva de avertisment va avea loc pe 10 noiembrie, intre orele 12 si 14.

De cealalta parte, ministrul Educatiei, Anton Anton, a spus ca nu-si va retrage semnatura de pe ordonanta de urgenta privind amanarea majorarii salariilor profesorilor cu 50% pana in aprilie 2009.

Reprezentantii sindicatului "Alma Mater" din invatamantul universitar nu au decis, inca, daca vor intra si ei in greva generala, o decizie in acest sens urmand sa fie facuta publica vineri, cel mai probabil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri