Banca centrala din Serbia a decis sa majoreze dobanda cheie cu 2 puncte procentuale, pana la 17,75%, dupa ce statisticile oficiale au indicat accentuarea inflatiei de baza in aceasta luna, potrivit Reuters.
Guvernatorul bancii centrale, Radovan Jelasici, va prezenta motivele majorarii dobanzii in 3 noiembrie, intr-o conferinta de presa.

In 29 mai, banca centrala a Serbiei majorase dobanda cheie cu jumatate de punct, la 15,75%, dupa ce a avut semnale ca inflatia de baza - core - va depasi marja superioara a intervalului de 3-6% din jurul tintei fixate pentru 2008.

Preturile bunurilor luate in calcul in inflatia de baza au crescut in octombrie cu 1,1% fata de luna anterioara, indicand ca inflatia de baza ar putea depasi prognoza bancii centrale pentru finalul acestui an, de 8,7%.

Banca centrala sarba are probleme si in ceea ce priveste cursul de schimb, fiind nevoita sa intervina in aceasta saptamana in piata si sa vanda valuta pentru a sustine cotatia dinarului, in depreciere puternica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri