Ministerul Transporturilor a anuntat lansarea licitatiei pentru proiectarea si executia tronsonului de metrou Drumul Taberei-Universitate, care va costa aproape 330 milioane euro, suma ce include si costurile aferente contractului de consultanta, a declarat secretarul de stat, Antonel Tanase.

"Aceasta lucrare este noua, nu este o lucrare care a fost inceputa si apoi abandonata. Din cauza faptului ca traficul din Bucuresti este foarte aglomerat, este o lucrare vitala pentru cartierul Drumul Taberei", a spus secretarul de stat in Ministerul Transporturilor (MT), Antonel Tanase.

Tronsonul Drumul Taberei-Universitate, parte din magistrala 5, are o lungime de 6,1 kilometri. În cadrul proiectului sunt cuprinse opt statii, respectiv Brancusi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara si Eroilor.

Valoarea executiei lucrarilor este de 320 milioane euro, avand termen 42 de luni. Costul total al proiectului include si zece milioane de euro pentru contractul de consultanta.

Antonel Tanase spera sa fie incheiat contractul pana la finele anului. Potrivit acestuia, perioada de garantie va fi de cinci ani.

"Pentru Magistrala 5, tronsonul Drumul Taberei Universitate, se va face licitatie separata pentru rame si instalatii. Sursa de finantare pentru acest tronson este de la bugetul de stat" a spus directorul de comunicare Metrorex, Mariana Petre.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Transporturilor, tronsonul 1 Mai- Laromet va fi finalizat in 2010, iar pentru Magistrala 4, Nicolae Grigorescu-Policolor, se vor desfasura probele pana pe 15 noiembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati kilometri de autostrada am putea avea in 2020?